UGT és el sindicat que més creix a la sanitat pública

xhup

En les eleccions sindicals ha estat la força més votada als hospitals de Bellvitge i de la Vall d’Hebrón, així com a les zones d’Atenció Primària de nova creació (Terres de l’Ebre i Alt Pirineu)

Més de 40.000 treballadors i treballadores han pogut votar el les eleccions sindicals celebarades a l’Institut Català de la Salut (ICS) entre aquest dimarts i ahir dimecres, a tots els hospitals i Centres d’Atenció Primària de la sanitat pública catalana. En els comicis, la UGT ha estat la força sindical que més ha incrementat la seva representació, passant de 47 a 64 delegats.

El nostre sindicat ha guanyat les eleccions a l’hospital de Vall d’Hebrón, el més gran de Catalunya, i on hi treballen més de 7.000 persones, i ha esdevingut el sindicat majoritari passant de 0 a 7 delegats. Per la seva banda, CATAC n’ha obtingut 6 (manté el mateix nombre que el 2007), el mateix que Metges de Catalunya (que fa quatre anys també en va aconseguir 6), USAE 5 (front els 3 que tenia), SATSE 4 (abans 7), Comissions Obreres 3 (abans 7), i CGT 2 (abans cap).

D’altra banda, la UGT és la força més votada a l’Hospital de Bellvitge i manté amb els 6 delegats que tenia, i a l’Hospital Trias i Pujol (Can Ruti), amb SATSE, la UGT és el primer sindicat, amb 5 delegats.

Pel que fa a l’Area d’Atenció Primària, el nostre sindicat ha guanyat a totes les zones territorials de nova creació, és a dir, als CAP de les comarques de Terres de l’Ebre i de l’Alt Pirineu-Aran. Als centres de Terres de l’Ebre la UGT ha obtingut la majoria amb 7 delegats, 3 CCOO, 3 CATAC, 2 Metges de Catalunya i 2 SATSE. A l’Alt Pirineu-Aran els treballadors també han votat majoritàriament a UGT, obtenint 4 dels 9 delegats. La resta han estat 2 per a CCOO, 2 per a Metges de Catalunya,  i 1 per a SATSE.

Per la UGT, els resultats demostren que el nostre sindicat és una força que ofereix la confiança dels treballadors per afrontar la situació crítica que viu la sanitat pública catalana. El conjunt dels treballadors de l’ICS han considerat que la millor opció per a defensar els interessos col•lectius és la UGT de Catalunya.

Comments are closed.