UGT exigeix a Durex que assumeixi la deslocalització

durexEl comitè es reunirà la setmana que ve per determinar un calendari de mobilitzacions

 

Després de la reunió mantinguda aquest matí entre els representants de Durex (SSL Healthcare Manufacturing) i el comitè d'empresa, la UGT de Catalunya manté que l'anunci del tancament de la planta que l'empresa té a Rubí (Vallès Occidental) – on hi treballen 259 persones, el 75%, dones- no respon a cap causa organitzativa, tècnica o de producció, com correspon a un Expedient de Regulació d'Ocupació.

Des de l'inici el conflicte, la UGT de Catalunya ha denunciat que la direcció no té cap motiu que justifiqui el tancament de l'empresa, ja que la fàbrica no té pèrdues, i simplement vol traslladar-se a un altre país per poder, així, incrementar els seus beneficis. Per al nostre sindicat resulta irònic que l'empresa addueixi raons econòmiques per defensar el tancament de la planta, quan va tancar l'exercici 2006 (març 2006-març 2007) amb uns beneficis de 94.000 euros i, des del mes de març fins al moment, els beneficis ja superen els 600.000 euros.

Per al nostre sindicat, és imprescindible que Durex reconegui que no existeixen motius per a presentar cap ERO i que el tancament de la planta es deu únicament als interessos de deslocalitzar la fàbrica per produir més econòmicament a l'Àsia, motiu pel qual l'empresa no es mou de la proposta d'indemnitzacions de 28 dies per any treballat i amb un màxim de 15 mensualitats, proposta que des de la UGT de Catalunya considerem irrisòria i innacceptable.

La setmana vinent el comitè d'empresa es tornarà a reunir i decidirà un calendari de mobilitzacions per denunciar aquesta deslocalització encoberta.

 

{mxc} 

Comments are closed.