UGT FICA de Catalunya denuncia l’oportunisme de TE Connectivity i exigeix al Govern de la Generalitat que faci una aposta clara per la indústria a Catalunya

Treballadors de TE Connectivity a les portes de la fàbrica de Montcada l’octubre de 2019. Font: ACN

UGT FICA de Catalunya rebutgem la decisió de la multinacional TE Connectivity de tancar la seva planta a Montcada i Reixac i traslladar la seva activitat productiva a la planta que la multinacional té a alemanya. Aquest tancament serà gradual i finalitzarà el primer trimestre de 2022, deixant a la planta vallesana només les activitats comercials i de postvenda. La decisió suposa la pèrdua de 250 llocs de treball directament relacionats amb la producció per a la indústria de l’automoció. L’empresa tenia una plantilla de 400 treballadors que fa tot just un any van quedar en 320, després que l’empresa apliqués un ERO per extingir 90 llocs de treball amb el propòsit, deia la multinacional, de fer la planta més competitiva.

UGT FICA de Catalunya denunciem que decisió de la multinacional és oportunista i no obeeix a cap criteri objectiu pel que fa la producció: respon a una decisió política de salvaguardar els centres productius d’Alemanya traslladant-hi la producció de la planta catalana. Alhora alertem del greu perill de desindustrialització que corre la zona de Montcada i Reixac: el tancament de TE Connectivity se suma al de Nissan Montcada i Prysmian (antiga General Cable), deixant tocada de mort l’activitat industrial del municipi, que donava feina a una part de la població.

UGT FICA de Catalunya recorda al Govern de la Generalitat que aquests són els efectes nefastos de no haver fet una clara aposta per la indústria. Que les decisions industrials de les multinacionals es preguin a milers de quilòmetres dels centres de treball ubicats a Catalunya és una conseqüència esperada de la manca d’una política industrial clara de les diferents administracions, que tenen en les seves mans la potestat d’invertir en indústries que es poden fixar al territori.

Comments are closed.