UGT FICA de Catalunya rebutja l’ERTO presentat a BIC Graphic Europe a Tarragona

Font: ACN (Bic Graphic Tarragona)

BIC Graphic Europe, filial del grup multinacional BIC i amb el centre del Polígon Industrial Entrevies de Tarragona com a seu única de tot el territori estatal, ha presentat un ERTO per a la totalitat de la plantilla, formada per 300 presones.
El 23 d’abril la direcció de l’empresa va comunicar la seva intenció de reduir la jornada mensual en un 70% fins al 31 de desembre per a la totalita de la plantilla com conseqüència de l’afectació que la crisi de la Covid-19 té sobre la seva activitat productiva.

Des de la UGT FICA de Catalunya lamentem la insensibilitat de la nova direcció davant aqeusta nova situació, anteposant els interessos empresarials als interessos personals de la plantilla. Queda demostrat que valors com responsabilitat o ètica emprats  per la companyia són només paraules de màrqueting que no s’apliquen a la plantilla de BIC Graphic Europe.

Les darreres xifres presentades per l’empresa per al 2018 van registrar una facturació de prop 40 milions d’euros i uns beneficis de dos milions d’euros. Aquestes dades són possibles gràcies als sacrificis que fa anys que fa la plantilla per garantir la viabilitat de l’empresa, com la congelació salarial que se’ls aplica des de 2012, diversos expedients de regulació o la modificació de les condicions de treball, responent responsablement quan ha estat necessari.

Per aquest motiu decep especialment la manera amb què el Grup BIC vol sortir d’aquesta crisi sanitària que afecta a totes les parts sense considerar els prejudicis que aqeusta decisió pot tenir en els treballadors i les treballadores. La manca de mesures d’acompanyament social fa evident la poca valoració de la direcció vers la plantilla.

Des de la UGT FICA de Catalunya rebutgem les mesures proposades per la direcció de BIC Graphic Europe perquè considerem que només estan basades en decisions empresarials que pretenen reduir els efectes econòmics de la Covid-19 sense tenir en compte les conseqüències que patiran les treballadores i els treballadors tant pel que fa la seva economia com pel que fa la conciliació de la vida familiar i laboral.

 

Comments are closed.