UGT guanya als tribunals l’increment salarial acordat amb la patronal de l’hostaleria

cambrer
Els 400.000 treballadors d’aquest sector a Catalunya podran cobrar aquest any un 2% d’increment de sou

La Federació de Comerç, Hostaleria, Turisme i Joc de la UGT de Catalunya ha guanyat el conflicte col·lectiu presentat davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya en reconèixer el dret dels treballadors i treballadores a l’increment salarial del 2% per a l’any 2010, tal i com estableix l’article 35 del conveni col·lectiu d’aplicació signat per la UGT i que va suposar, en el seu moment, un dels millors convenis de tots els sectors.

 

Per tant, els prop de 400.000 treballadors i treballadores del sector de l’hostaleria hauran de cobrar ara un 2% d’increment salarial, amb efectes d’1 de gener de 2010 abans del 31 de desembre. A més, una vegada conegut l’IPC real, caldrà fer la revisió tècnica a les taules salarials.

El Tribunal estableix que l’existència de l’IPC previst ja ha estat jutjada per la sala del social del Tribunal Suprem, així com a la seva unificació de doctrina sobre el tema, per la qual cosa la UGT no entén com la patronal va plantejar la inexistència de l’IPC previst per a l’any 2010, sabent que la qüestió ja estava resolta. L’única explicació és la seva voluntat de causar un prejudici econòmic als treballadors, cosa que demostra mala fe i l’incompliment del pactat en el conveni col·lectiu.

La UGT de Catalunya considera que l‘actuació de la patronal de l’hostaleria ha estat deliberada, per a no fer front a l’increment pactat en el seu dia, endarrerint el seu pagament el màxim possible, malgrat sabien que tard o d’hora haurien de fer-hi front. Així, la patronal ha menystingut tots els treballadors del sector, essent irresponsable i transmetent desconfiança de cara a les negociacions del proper conveni, aixi com per a les taules salarials del 2011.

Ara, el nostre sindicat exigeix a la patronal de l’Hostaleria que compleixi i executi la sentència sense dilatar més el procés.

Comments are closed.