UGT i Avalot expressen la seva satisfacció per la posada en llibertat dels estudiants detinguts el 29M

mani-2012El nostre sindicat denuncia que l’empresonament ha estat una mesura absolutament desproporcionada i que s’intenta criminalitzar la resposta sindical i ciutadana a les polítiques de retallades socials i laborals


La UGT de Catalunya i l’Avalot – Joves de la UGT de Catalunya volen expressar la seva satisfacció per la posada en llibertat –que tindrà lloc aquesta tarda- dels dos joves estudiants detinguts pels Mossos d’Esquadra durant el matí de la vaga general del 29-M mentre participaven en un piquet informatiu a l’Avinguda Diagonal.

Des del nostre sindicat reiterem que, en aquest cas, el sistema judicial no ha respectat ni la presumpció d’innocència ni el principi de proporcionalitat. El dos joves porten en presó preventiva 36 dies per haver participat en un piquet informatiu i sense tenir cap tipus de relació –com s’ha pretès vincular- amb els aldarulls violents que van succeir a la tarda a Barcelona. De fet, les persones detingudes per actes vandàlics durant la tarda del 29-M es van posar de seguida en llibertat sota fiança.

La UGT de Catalunya i l’Avalot també volen denunciar el creixent i preocupant protagonisme que estan agafant les polítiques de repressió i intimidació dels poders públics per limitar les llibertats i negar els drets democràtics, intentant criminalitzar la resposta sindical i ciutadana a les polítiques de retallades socials i laborals i vinculant-la als desordres i la violència urbana.

Comments are closed.