UGT i CCOO assoleixen un acord amb Nissan que asegura l’adjudicació d’un nou producte a Barcelona

nissan1Un cop presentada la proposta conjunta que va ser ratificada per l’assemblea d’afiliats i afiliades de la UGT i CCOO el passat dissabte, la direcció de Nissan, amb la mediació del Departament d’Empresa i Ocupació, s’ha avingut a reobrir les negociacions en relació amb la proposta sindical de competitivitat i desbloquejar definitivament el conflicte.

La proposta, que ha rebut l’acord de l’empresa, assegura:

  • La garantia de l’ocupació per als treballadors i treballadores amb contracte indefinit.
  • La garantia que el Comitè d’Empresa haurà d’acordar qualsevol increment de saturacions de línies, evitant l’aplicació automàtica reflectida en la proposta de l’empresa.
  • La creació d’una comissió de seguiment que vetllarà, entre d’altres qüestions, per la compensació en formació dels nous ingressos en la seva carrera professional i analitzarà les necessitats productives que requereixin superar el 15% de la temporalitat.
  • La compensació en flexibilitat positiva interna de part de l’increment de jornada assumida pels treballadors i treballadores de Nissan.

A més a més d’aquests punts, que són fonamentals per garantir la viabilitat de la proposta conjunta de la UGT i CCOO, s’han millorat altres aspectes de la proposta de l’empresa que milloren el conjunt de l’acord.

Aquest acord permet a la multinacional assolir la competitivitat necessària per a l’adjudicació d’un nou vehicle a la planta de Nissan de Barcelona. D’aquesta manera, la UGT i CCOO demostren, una vegada més, la importància de la negociació col•lectiva, que fa possible el manteniment i la creació d’ocupació.

D’altra banda, aquest acord és una evidència més de la responsabilitat que els sindicats de classe UGT i CCOO exerceixen amb la seva acció sindical diària, des del compromís amb l’ocupació estable i amb els drets laborals, tant dels treballadors de Nissan, com dels de les empreses auxiliars, que hauran d’incrementar les seves plantilles per poder cobrir les necessitats de producció que generarà el nou vehicle.

En les properes hores, les seccions sindicals de UGT i CCOO a Nissan explicaran l’acord als treballadors i treballadores de la planta i el ratificaran al Departament d’Empresa i Ocupació.

Comments are closed.