UGT i CCOO demanen a l’Ajuntament de Badalona la convocatòria urgent de la mesa de negociació

Divendres l’Assemblea de Treballadors va rebutjar la proposta de l’equip de Govern per adequar l’ampliació de la jornada laboral

Les seccions sindicals de la UGT i CCOO a l’Ajuntament de Badalona han sol·licitat avui per carta la convocatòria urgent de la Mesa de Negociació, per tal de tractar els resultats de l’Assemblea de Treballadors del passat divendres, 11 de gener.

A l’assemblea, el 61,5% dels participants (368 treballadors i treballadores) van votar en contra de la proposta de l’Ajuntament per adequar la jornada de treball, vacances i permisos retribuïts a la llei 2/2012 (ampliació de la jornada laboral del personal del sector públic fins a les 37,5 hores setmanals). Van votar favorablement 156 treballadors i 74 van votar en blanc. El sindicat majoritari, la Plataforma Sindical Unitària, demanava el sí a la proposta de l’Ajuntament, i CCOO demanava el vot en blanc, mentre que la UGT de Catalunya n’estava en contra de la proposta.

La proposta de l’Ajuntament, presentada als sindicats el passat 20 de desembre, suposa ampliar la jornada a les 37,5 hores setmanals realitzant jornades partides (ara la plantilla fa horari intensiu de matí), perdre un dia de vacances, perdre 3 dies d’afers personals i, de passada, l’Ajuntament vol aprofitar per fer una modificació parcial de la relació de llocs de treball que afectaria únicament els comandaments.

La secció sindical de la UGT de Catalunya considera que la proposta horària i la modificació de llocs de treball és un xantatge a la plantilla i, juntament amb CCOO, va proposar la creació d’una borsa d’hores que s’utilitzaria per a formació dels treballadors i les treballadores, proposta que l’Ajuntament ha rebutjat, tot i ser la solució trobada a d’altres ajuntaments com el de Santa Coloma de Gramenet o a la Diputació de Barcelona, on governen els mateixos partits que a Badalona.

El nostre sindicat demana a l’equip de Govern diàleg i negociació per arribar a un acord que no perjudiqui tan greument les condicions econòmiques i laborals de la plantilla, tal com s’ha fet a d’altres administracions locals. Cal recordar que, amb les retallades, la plantilla de l’Ajuntament de Badalona ja ha perdut tres pagues, a més la de Nadal.

Comments are closed.