UGT i CCOO encaren el Primer de Maig amb la reivindicació del sou mínim de 1.000 euros

Els sindicats majoritaris a Catalunya, UGT i CCOO, tenen previst manifestar-se plegats avui pels carrers de Barcelona, Tarragona, Lleida, Girona i València per celebrar el Primer de Maig. En canvi, a Palma aniran per separat per segon any consecutiu. Els líders d'aquestes centrals a les Balears, Josep Benedicto (CC00) i Lorenzo Bravo (UGT), van lamentar ahir la ruptura de relacions entre els dos sindicats.

A Barcelona, la manifestació d'UGT i CCOO sortirà a dos quarts de dotze del matí de la plaça d'Urquinaona i arribarà a la plaça de la Catedral, on tenen previst un míting conjunt amb la intervenció del secretaris generals Joan Coscubiela (CCOO) i Josep Maria Álvarez (UGT).

El lema escollit per a aquesta edició és Per la igualtat, ocupació i salaris dignes

El lema que han escollit per a aquesta edició és Per la igualtat, ocupació i salaris dignes. Una de les reivindicacions que planteja el manifest és que el salari mínim interprofessional arribi als 1.000 euros mensuals. Després, a les dues, UGT té prevista una paella popular al Moll de la Fusta, mentre que CCOO farà un aperitiu a la plaça del Rei a partir de la una.

1demaig2La consellera de Treball, Mar Serna (PSC), té previst acudir primer a l'aperitiu de CCOO i després al dinar d'UGT, el sindicat al qual està afiliada. Abans, Serna vol passar pel dinar que fa la USOC a la plaça de les Caramelles, al Raval.

La USOC també es manifestarà pel seu compte, a tres quarts de dotze, des de la plaça Universitat de Barcelona. El seu lema és Pel progrés de Catalunya, més indústria, més serveis. Al seu manifest, la USOC afirma que Catalunya ha d'apostar per una indústria de valor afegit, per la innovació i les infraestructures.

La Intersindical-CSC es manifestarà a les dotze a Barcelona des de la plaça Universitat, i també a Perpinyà (10 h, plaça Catalunya) i a Lleida (12 h, plaça del Treball). La I-CSC reclama un model productiu més sostenible.

Comments are closed.