UGT i CCOO es mobilitzen en defensa dels increments salarials del conveni del metall de Barcelona

banderas-mani-1.jpg
Els delegats i les delegades del sector del metall de la província de Barcelona estan convocats a concentrar-se davant de la seu de la Unió Patronal Metal·lúrgica  demà, 2 de març, a les 12 h, davant del bloqueig que exerceix la patronal a la revisió dels increments salarials pactats en el Conveni provincial del metall de Barcelona. La patronal està incomplint el conveni amb l’argument de l’absència de referència de l’IPC previst en el que estableixen els acords del conveni.
La Federació del Metall Construcció i Afins de la UGT de Catalunya i la Federació d’Indústria de CCOO de Catalunya denuncien la manca de responsabilitat de la patronal del metall de Barcelona en el compliment dels acords assolits per la CEOE i els sindicats el passat 9 de febrer amb l’Acord interconfederal per a l’ocupació i la negociació col·lectiva. Aquests acords estableixen la referència dels increments salarials per al 2010 en un 1%, dins de l’objectiu d’estabilitat de preus fixat pel Banc Central Europeu.

Les dues organitzacions sindicals denuncien també la irresponsabilitat de la patronal metal·lúrgica davant de la situació econòmica del país, ja que qüestiona la concertació social pactada pel seu màxim nivell de representació patronal (la CEOE) i està generant un nivell de conflictivitat que perjudica seriosament els treballadors i les treballadores i els empresaris del sector de la província de Barcelona.

La UGT de Catalunya i CCOO exigeixen el compliment dels acords que recull el conveni i dels acords assolits en l’àmbit interconfederal sobre els increments salarials, amb la revisió de les taules salarials amb la referència de l’IPC previst en un 1%. Alhora, emplacen tots els delegats i delegades del sector del metall de la província de Barcelona a participar en la concentració  de demà, convocada conjuntament com a primer acte de mobilització en defensa de la legitimitat dels acords assolits.{mxc}

Comments are closed.