UGT i CCOO exigeixen a la Generalitat la retirada del primer pas cap a la privatització del SOC

SOCEn mig de la discussió sobre el Sistema Públic d’Ocupació, CCOO i UGT considerem inacceptable que el Govern externalitzi 1,9 milions d’euros cap a agències privades de col·locació en lloc de reforçar el SOC

CCOO i UGT de Catalunya exigim al Govern de la Generalitat la retirada immediata de l’ordre d’agències de col·locació, per la qual properament es licitaran convenis amb agències privades de col·locació perquè atenguin i busquin feina a aturats, per un valor d’1,9 milions d’euros.

Segons la pròpia patronal catalana d’agències de col·locació, les persones aturades que seran ateses per entitats privades seran les més “ocupables”, el que reforça la nostra sospita que la col·laboració público-privada en la intermediació laboral pot suposar un greuge per a aquelles persones desocupades i amb majors dificultats per a trobar una feina.

Els sindicats considerem que en un moment crític en què a Catalunya més de 820.000 persones no tenen feina, el 59,19% de les quals des de fa més d’un any, el que hauria de fer la Generalitat és reforçar el Servei d’Ocupació de Catalunya destinant-hi més recursos, i no regalar els diners a agències de col·locació privades.

Cal recordar que actualment el 25% de personal del SOC està ocupat per funcionaris interins que tenen retallada la seva jornada i retribucions en un 15%. En lloc de retornar la totalitat de jornada i sou al personal públic que s’encarrega de l’atenció a les persones aturades, la Generalitat prefereix destinar els recursos públics a agències privades de col·locació. Amb aquests 1,9 milions d’euros es podrien contractar una seixantena de tècnics per al servei públic d’ocupació.

D’altra banda, en un moment en què s’està discutint la llei del SOC i definint quina ha de ser la intermediació pública i privada, des de la UGT i CCOO de Catalunya considerem una absoluta deslleialtat que el Govern pretengui aprovar aquesta convocatòria.

Els sindicats majoritaris a Catalunya rebutgem qualsevol plantejament de privatització d’aquest servei públic, que suposarà que les agències privades de col·locació es lucrin amb diners públics amb les persones aturades i amb menors oportunitats per qui no sigui prou ocupable.

Comments are closed.