UGT i CCOO exigeixen a la Generalitat que faci el pagament de les ajudes a residències geriàtriques

Davant l’anunci del Departament de Benestar Social i Família d’ajornar durant dos  mesos el pagament de les ajudes a residències geriàtriques i centres de discapacitats concertats i col·laboradors , CCOO i la UGT de Catalunya volem alertar de la preocupació en tots els sectors afectats.

La mesura afectarà 7.500 entitats, al voltant de 150.000 usuaris i usuàries, i uns 50.000 treballadors i treballadores, posant en perill en alguns casos la viabilitat de les entitats afectades, que ja han anunciat que no podran oferir ni la mateixa qualitat assistencial ni pagar les nòmines dels treballadors del sector.

La UGT i CCOO de Catalunya lamentem que, una vegada més, es faci pagar la crisi a les capes més febles de la societat deixant desateses a les persones més vulnerables i repercutint els problemes de tresoreria en les ja compromeses economies dels treballadors i  treballadores dels centres afectats.

Tots dos sindicats denunciem que aquesta mesura es posi en coneixement de les empreses del sector amb tan poc temps de reacció, donat que al finalitzar el mes aquestes empreses han de fer front als pagaments ordinaris com nòmines i proveïdors.

Trobem igualment inadmissible, que l’ICASS no consideri necessari informar d’aquesta mesura les organitzacions sindicals, una mesura que està tenint impacte directe en les negociacions obertes, com la del sector de l’atenció domiciliària  i en les condicions laborals dels treballadors del sectors afectats.

La UGT i CCOO de Catalunya volem denunciar que si les retallades fetes pel govern de la Generalitat es compensen amb un increment del nombre d’usuaris a atendre per cada professional (augment de ràtios), els primers perjudicats seran els mateixos usuaris perquè disminuirà l’atenció que avui reben. En segon terme, resulten perjudicats els professionals, per l’empitjorament de les seves condicions de treball i també per les rescissions de contractes. Els més afectats seran els qui avui fan substitucions, caps de setmana, etc., és a dir, aquells treballadors i treballadores en situació més precària en el sector.

Exigim la màxima responsabilitat al govern de la Generalitat i li demanem l’esforç que calgui per assumir els compromisos adquirits i fer efectius els pagaments acordats.

Comments are closed.