La UGT i CCOO reclamem a la Generalitat incloure al calendari de vacunació la plantilla de Correus, en tractar-se de personal essencial amb una alta exposició

 

 

 

 

 

 

 

 

 

La UGT i CCOO, sindicats majoritaris a Correus, hem demanat a la consellera de Salut, Alba Vergés, que inclogui el personal de Correus al personal essencial que s’ha de vacunar. En la línea del que ha fet amb altres col·lectius també considerats essencials com són policies, bombers, serveis d’emergència o, més endavant, el professorat.

La UGT i CCOO som conscients que el personal de Correus no depèn de forma directa de la Generalitat, i per tant pot quedar fora de l’àmbit directe de la Conselleria de Sanitat, però també considerem que té molt a dir quant a prioritzar aquest col·lectiu en el calendari de vacunació establert, establint les converses i coordinació necessàries amb la Direcció de Correus.

El Reial decret llei 13/2020, de 29 de març, establia i definia com a essencial les funcions de l’operador designat per l’Estat per la prestació del Servei Postal Universal, és a dir el servei públic proporcionat per Correus. El treballadors i treballadores de Correus no només presten un servei essencial a la societat catalana, si no que també són un col·lectiu de risc davant del COVID-19 degut a la naturalesa de la seva activitat laboral, no en va és el segon en nombre d’afectats, que està en constant contacte amb la ciutadania el que els pots transformar en un important focus de propagació.

Per aquest motiu ambdós sindicats reivindiquem constantment la necessitat de mesures preventives i organitzatives addicionals per protegir la plantilla davant del COVID-19, i protegir la ciutadania d’un possible focus. Una reivindicació intensificada aquests dies amb motiu de les eleccions a Catalunya i l’augment del risc per exposició pel vot per correu, per l’entrega del vot a les meses i per la recollida de la documentació electoral en finalitzar la jornada de votació.

Comments are closed.