UGT i CONC acorden estabilitat laboral a les empreses contractistes d’endesa i desconvoquen la vaga

contractistes-endesa
La Federació del Metall, Construcció i Afins de la UGT de Catalunya (MCA-UGT) i la Federació d’Indústria de la CONC han desconvocat la vaga de 24 hores prevista inicialment per a demà, i pel 2 de novembre a les empreses contractistes d’Endesa.

Aquest matí els representants de d’ambdos sindicats han arribat a un acord amb les empreses contractistes d’Endesa, amb la mediació de Treball, que garanteix més estabilitat laboral en el sector elèctric. El pacte estableix el compliment de la clàusula de subrogació que incorporen els respectius convenis sectorials, de manera que es mantenen els drets laborals dels treballadors i treballadores de les empreses contractistes sortints i es garanteix la seva subrogació a les noves empreses adjudicatàries.

L’acord també fixa una data límit, el 31 de gener, perquè es produeixin els canvis d’adjudicacions de contractes del servei de manteniment i reparació de la xarxa elèctrica de forma ordenada. D’aquesta manera es donen les condicions necessàries per complir amb els requisits que marca la clàusula de subrogació dels respectius convenis sectorials.

Tots dos sindicats valorem positivament la resolució del conflicte, que ha estat possible gràcies a la capacitat de mobilització sindical, que havia convocat a la vaga uns 3.000 treballadors i treballadores del sector elèctric de les províncies de Barcelona, Tarragona i Girona per reivindicar l’estabilitat laboral en el sector.

La UGT vol recordar que l’estabilitat i el manteniment de l’ocupació d’aquests treballadors i treballadores són un element fonamental per a garantint la qualitat i la seguretat d’un servei bàsic per al conjunt de la indústria i de la ciutadania.

Comments are closed.