UGT i CONC denuncien la patronal d’auto-transport de Tarragona per incumplir la sentència del suprem

seat01

A més, la Federació Empresarial d’Auto-Transport no compleix la revisió salarial de 2011 pactada en conveni

En aquests moments, la quantitat que la patronal deu a cada treballador sobrepassa els 1.500 euros per persona

La UGT i la CONC de Tarragona denuncien la Federació Empresarial d’Auto-Transport de la província de Tarragona perquè no compleix el que està pactat en el Conveni Col·lectiu del transport de mercaderies per carretera i la logística de la província de Tarragona, pactat per als anys 2008-2011, per dos motius diferents.

D’una banda, aquest conveni estableix que l’increment salarial per als anys 2008 i 2009 era de l’IPC previst més el 0,1% del salari, més un complement linIal (9 i 12 euros, respectivament). Com que l’IPC real va ser més baix que el previst, la patronal pretenia retornar al patró de càlcul anterior per tal de rebaixar els salaris els anys següents. Finalment, després de dos anys, i de passar pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, el Tribunal Suprem ha dictat sentència a favor dels sindicats. Aquesta sentència, a més, assenyala que per al 2009 s’actuarà de la mateixa manera, però la patronal no ho està acatant.

A aquest conflicte, se li ha sumat el fet que per al 2010 i 2011, segons conveni, està previst que la revisió salarial sigui de l’IPC previst, més un 0,2%, més un increment lineal (per al 2011, de 29 € mensuals). La patronal pretén tornar a negociar, evidentment a la baixa, una qüestió que ja està pactada en conveni.

La UGT i la CONC denunciem aquesta situació perquè considerem que el que està pactat en un conveni col·lectiu s’ha de complir i, encara més, en un sector que ja està molt perjudicat per la quantitat d’acomiadaments que s’hi han produït en aquests darrers anys. En aquests moments, la quantitat que la patronal deu a cada treballador sobrepassa els 1.500 euros per persona.

Comments are closed.