UGT porta Pilagest (Bages) als jutjats per l’acomiadament de 28 treballadors

pilagest
Trencat el diàleg amb l’empresa, el nostre sindicat denuncia la passivitat de Medi Ambient i la falta de compromís amb els treballadors

El diàleg entre la UGT i la direcció de l’empresa Pilagest per evitar l’acomiadament dels seus 28 treballadors ha quedat definitivament trencat.

Ara, el nostre sindicat ha denunciat  l’empresa –concessionària de l’Agència Catalana de Residus- davant el Jutjat del Social, per haver acomiadat la plantilla. A més, la UGT estudia demanar la suspensió de la licitació provisional, per incompliment del drets dels treballadors a ser subrogats.

Pilagest –amb participació de Foment i Urbaser-, es dedica al servei de recollida, reciclatge i tractament de piles i tot tipus de làmpades, i fins ara tenia una llicència per obra i servei de l’Agència Catalana de Residus (ACR). Després de 12 anys, l’agència depenent del departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat va decidir la rescissió del contracte amb Pilagest, sense assumir-ne la subrogació de la plantilla, de 28 persones, a una nova empresa adjudicatària, casualment participada per les mateixes companyies que Pilagest: Foment i Urbaser.

El nostre sindicat considera inacceptable que en un moment com l’actual, la Generalitat de Catalunya es desentengui d’aquests treballadors indirectes de l’administració pública i permeti que perdin el seu lloc de feina. Igualment, la UGT de Catalunya denuncia la passivitat de l’Ajuntament del Pont de Vilomara en aquest assumpte.

La plantilla ja va fer una manifestació el passat 24 d’agost des de la fàbrica fins a l’Ajuntament del Pont de Vilomara, i dos dies després, a Barcelona, una concentració davant l’Agència de Residus de Catalunya.

 

Comments are closed.