UGT respon a Boi Ruiz que el que és “poc honest” és ocultar que 24 pacients romanen a urgències de Bellvitge esperant llit mentre s’ha tancat una tercera part dels disponibles

hospital-bellvitgeLa sanitat catalana no ha de ser cap negoci, ni polític ni econòmic

La UGT de Catalunya vol mostrar la seva indignació davant les declaracions fetes aquest matí pel conseller de Salut de la Generalitat, Boi Ruiz, en què acusa la Junta de Personal de l’Hospital de Bellvitge “d’utilizar la sanitat per fer negoci polític” i de ser “poc honest usar les emocions dels ciutadans”.

Li recordem al conseller que amb la sanitat catalana no es fa cap negoci, ni polític ni econòmic, ja que es tracta d’un servei públic al servei de la ciutadania catalana. Per aquesta raó, li exigim transparència, participació i negociació en la seva gestió, i que deixi de manipular l’opinió pública.

En el cas concret de l’Hospital de Bellvitge, la Junta de Personal denuncia que la direcció ha decidit tancar aquest estiu 203 llits dels 615 que hi havia disponibles, un terç del total. I això tenint en compte que el 2011 hi havia disponibles més de 850 llits. D’aquesta manera pretèn eixugar un dèficit que situa en 11 milions d’euros. Com a conseqüència, en aquests moments 24 pacients romanen a urgències a l’espera d’habitació per a ser ingressats.

El cas de Bellvitge no és únic. El tancament de llits a l’estiu i les dificultats per atendre els pacients amb garanties de qualitat es repeteixen a tots els centres hospitalaris del país. A més, passat l’estiu no s’obren tots els llits que havien estat tancats. És a dir, en cada reobertura es perden llits.

Exigim al conseller Boi Ruiz que deixi de fer demagògia i que assumeixi la seva responsabilitat al capdavant d’aquest desgavell sanitari que els i les professionals de tots els centres estan intentant paliar en la mesura del possible.

Comments are closed.