UGT Serveis Públics reprèn la campanya ‘No acceptem continuar sent policies de segona’

Iniciem els contactes amb els grups parlamentaris per reivindicar la necessitat d’impulsar les modificacions legislatives que siguin necessàries per acabar amb el greuge comparatiu entre els  diferents cossos policials catalans

UGT Serveis Públics ha reprès aquesta setmana els contactes amb diferents formacions polítiques amb representació parlamentària per fer-los partícips de la campanya ‘No acceptem continuar sent policies de segona’, endegada fa un any i vuit mesos per a reclamar la requalificació efectiva de la policia local de Catalunya al grup C1. Després de l’aturada forçada per la pandèmia, des del sindicat de Policia Local de la UGT Serveis Públics ens hem reunit amb els grups parlamentaris del PSC i Units per Avançar per seguir reivindicant la necessitat d’impulsar diverses modificacions legislatives per acabar, entre altres temes, amb el greuge comparatiu que hi ha entre les policies locals de Catalunya i el Cos dels Mossos d’Esquadra i amb la majoria de les policies que operen tant a Catalunya com a l’Estat.

Aquest greuge es va generar l’any 2015 amb una modificació de la Llei de policies locals de Catalunya en què es classificava les i els agents i caporals de les policies locals de Catalunya en el grup C1 només a efectes administratius, sense augment de retribucions i deduint les diferències retributives bàsiques de les retribucions complementàries, qüestió que va trencar l’estructura retributiva del col·lectiu. Aquesta modificació també es va fer per al Cos dels Mossos d’Esquadra, però posteriorment a aquest cos si que se’l va reconèixer la requalificació de grup C1  a tots els efectes. És en aquest sentit que des de la UGT Serveis Públics seguim reclamant que les policies locals de Catalunya no poden continuar sent policies de segona.

Els policies locals de Catalunya comparteixen la mateixa formació bàsica (les aules de l’Escola de Policia són mixtes PPLL i MMEE) i comparteixen la majoria de funcions. No es pot entendre, doncs, la diferenciació entre els dos cossos policials. També hem expressat en aquestes reunions el neguit del col·lectiu pel que fa a diverses qüestions que perjudiquen els policies locals per la manca d’actualització de la legislació, tot demanant que s’estudiïn les peticions en matèria de règim disciplinari o d’homogeneïtzació/dotació de mitjans tècnics i operatius adequats per a l’exercici de les funcions.

Des de la UGT Serveis Públics continuarem la ronda de contactes amb grups polítics per tal d’esmenar els greuges comparatius entre cossos policials i reivindicar millores per al col·lectiu.

Comments are closed.