UGT s’oposa al cessament de les emissions de TV3 al País Valencià per interferències partidistes

no-signal
Després d’haver iniciat fa 25 anys les emissions dels canals catalans al País Valencià, Acció Cultural del País Valencià (ACPV), propietària dels repetidors que transmeten el senyal, ha decidit finalment interrompre la programació després de rebre amenaces de noves multes per part del Govern valencià.

 

La UGT de Catalunya dóna el seu suport a Acció Cultural del País Valencià i s’oposa al cessament de les emissions de TV3 al País Valencià. Ja en la resolució del 13è congrès del sindicat, celebrat el 2009, la UGT de Catalunya considerava que en els darrers anys el Partit Popular havia mantingut des del govern valencià “una posició de traves continuades a la recepció de les emissions de la televisió pública catalana TV3 en el territori del País Valencià, fins arribar a la utilització de la via judicial per al tancament dels repetidors que des de fa més de 25 anys, gràcies a l’actuació d’Acció cultural del País Valencià, permetin als ciutadans valencians aquesta recepció”. Per aquesta raó, el congrés va acordar sumar-se a la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) que, encapçalada per ACPV i amb l’aval d’una àmplia representació de la societat civil, pretenia portar una llei al Congrés dels Diputats perquè s’apliqués a la Carta europea de les llengües regionals i minoritàries, tot recollint 500.000 signatures, i que tenia com a objectiu garantir els drets dels ciutadans de les àrees lingüístiques del gallec, el basc i el català, en el marc de la defensa i la promoció del caràcter plurilingüe de l’Estat Espanyol.
Finalment, ACPV s’ha vist obligada a tancar els repetidors i cessar les emissions de TV3 al País Valencià. Des de la UGT creiem que les interferències de caràcter partidista han impedit finalment que els ciutadans i ciutadanes puguin tenir lliure accés als canals de televisió emesos en les diferents llengües de l’Estat.

Com sempre, des del nostre sindicat continuem apostant per la defensa i la promoció del caràcter plurilingüe de l’Estat espanyol i per tant no compartim que es posin barreres al dret de rebre informació de manera lliure i imparcial, i creiem que els ciutadans tenen dret a accedir i a escollir lliurement les seves fonts d’informació en ple segle XXI.

 

Comments are closed.