UGT TB avisa que obrir la porta davantera dels autobusos augmenta el risc de contagi per a les i els xofers

La mesura que s’inicia avui amb el retorn a les escoles se suma a la negativa de la direcció de prendre la temperatura a la plantilla.

Durant aquests mesos de pandèmia la secció sindical de la UGT ha sol·licitat reiteradament a la comissió permanent Covid-19, creada des de la direcció amb el comitè d’empresa per tractar els temes corresponents sobre la situació actual, que es prengui la temperatura a la plantilla en el moment d’entrar al lloc de treball per a la seguretat i la prevenció de possibles contagis. La resposta que ha donat la direcció al nostre sindicat és que valorarien aquesta mesura, però sempre advertint-nos que aquesta mesura podria atemptar la intimitat del treballadors o treballadora. Des del sindicat portem 4 mesos sense una resposta clara. Avui, 14 de setembre, amb el 100% del servei als carrers, des del nostre sindicat considerem que prendre la temperatura a tot el personal és unamesura mínima de seguretat, tal com fan es fa a l’entrada d’un gran nombre de centres de treball a tot Catalunya.

D’altra banda, amb la tornada a les escoles, la direcció de l’empresa posa per damunt de tot la qüestió econòmica i redueix els mitjans de seguretat de la plantilla i dels usuaris i les usuàries, obligant sense consens a obrir la part davantera dels autobusos, augmentant el risc de contagi, tot i la instal·lació de mampares, ja que no es podrà mantenir la distància de seguretat amb el passatge. Cal recordar que el conductor o la conductora de l’autobús pot estar fins a 8  hores dins de l’autobús. Aquesta mesura no té el consentiment del comitè de seguretat i salut.

Si la direcció no recondueix aquesta situació, des de la nostra secció sindical prendrem les mesures jurídiques necessàries, sense descartar demandar la direcció de l’empresa per danys i perjudicis pels treballadors o treballadores que es contagiïn de Covid-19 en el seu lloc de treball.

Comments are closed.