UGT tem que un nou ERO a SHARP afecti treballadors que ja han consumit gran part del seu atur

sharp-logo
La direcció de Sharp anuncia al Comitè d’Empresa un nou ERO temporal per a la planta de Sant Cugat (Vallès Occidental)

La direcció de Sharp ha comunicat aquest matí al Comitè d’Empresa la intenció de presentar un nou ERO temporal de sis mesos per a la seva planta de Sant Cugat (Vallès Occidental), dedicada a la fabricació de televisors LCD, tot i que no ha concretat quan el presentarà i quines en seran les condicions.

Aquest seria el tercer ERO temporal que planteja la multinacional japonesa. El primer va durar sis mesos i el segon, d’un any, està previst que finalitzi el proper 13 d’abril i afecta actualment 280 dels 330 treballadors i treballadores de la planta. En total, la plantilla porta un any i mig sota regulació d’ocupació temporal, i per aquesta raó des de la UGT de Catalunya temem que la presentació d’un nou expedient compliqui encara més la situació i pugui afectar una part de la plantilla que ja ha superat els 180 dies que es computen per al comptador zero en el cas d’ERO temporals i que, per tant, ja han vist consumit bona part del seu subsidi d’atur.

El Comitè d’Empresa ha convocat per a demà dues assemblees de treballadors i treballadores (9 i 10 h) per explicar-los l’anunci de la direcció. Tanmateix, el Comitè demanarà formalment una reunió amb el conseller d’Empresa i Ocupació, Francesc X. Mena, per tal de saber quin és el posicionament de la Generalitat davant la delicada situació que viu la planta de Sharp a Sant Cugat.

Comments are closed.