UGT Terres de Lleida implanta un punt d’informació i assessorament per als treballadors autònoms

duarteLes terres de Lleida han vist desaparèixer més de set mil treballadors autònoms des de l’inici de la crisi

La UGT-Terres de Lleida implanta un punt d’informació i assessorament a aquest col·lectiu

A la província de Lleida abaixen la persiana una mitjana diària de 5 treballadors autònoms, segons es desprèn de les dades del passat mes de gener corresponents al Règim de Treballadors Autònoms (RETA). De fet, el passat gener ha estat un dels mesos més ‘cruels’ per aquest col·lectiu, segons ha definit Salvador Duarte, president de la Confederació de Treballadors Autònoms de Catalunya (CTAC), el qual ha estat a Lleida impartint una jornada informativa per a emprenedors.

Duarte ha explicat que les causes d’aquesta ‘sagnia’ les està causant l’actual política del govern central: “S’han pujat l’IRPF, l’IVA, les quotes a la Seguretat Social del mes de gener, que en alguns casos augmenten el 22%… i l’anunci de no pagar l’IVA de les factures encara no cobrades només és possible si la part emisora hi està d’acord, cosa que ha fet que únicament un 3% s’hi hagin pogut acollir. Tot això fa que molts treballadors optin per anar a la borsa de l’economia submergida, que sí que augmenta”.

Les dades estadístiques corresponents a la província de Lleida pel que fa a aquest col·lectiu no són gens positives. Des de l’inici de la crisi –primers de 2008- fins a finals de l’any passat han desaparegut a Lleida 7.035 treballadors autònoms. Duarte ha denunciat que la política d’emprenedoria actual que tant s’anuncia des dels governs no té els resultats esperats, “ja que el 50% dels nous emprenedors no arriben a subsistir més enllà de 12 mesos”, segons indiquen informes de la mateixa Generalitat de Catalunya. Segons Duarte, això implica una situació personal delicada per aquestes persones, que aposten per tirar endavant un projecte invertint diners per posar-lo en marxa, de forma que quan ho deixen són més pobres que abans.

La CTAC de la UGT exigeix mesures fiscals útils que contribueixen veritablement a que els nous projectes tinguin una durada de 3 anys, termini pel qual es pot considerar que una empresa ja és viable. També sol·licita que s’abordi urgentment una reforma fiscal que baixi la pressió sobre el col•lectiu d’autònoms, com a mínim al nivell de les grans empreses, així com una línia específica de crèdit per emprenedors.

PUNT D’INFORMACIÓ A L’AUTÒNOM A LLEIDA

La CTAC, a través de la UGT-Terres de Lleida, compta des de fa unes setmanes amb un punt d’informació i assessorament a l’autònom o a aquella persona que vulgui emprendre un nou projecte. Com ha explicat la secretària general de la UGT-Terres de Lleida, Núria Solé, es tracta de seguir oferint, des del sindicat, una ajuda a tot el col·lectiu de treballadors i donar-los-hi eines que els ajudin a prosperar. El punt d’informació ha estat possible gràcies al programa Catalunya Emprèn. El punt d’informació està situat a la tercera planta del sindicat, funciona amb cita prèvia, i està destinat tant al treballador que ja és autònom, com la que ho vol ser.

Comments are closed.