UGT valora el perfil acadèmic de Mas-Colell i Mena, però espera que ‘no apliquin velles receptes’

mani-29S


El sindicat considera que el nomenament dels nous consellers és ‘coherent’ amb un govern ‘econòmicament conservador’

Barcelona (ACN).- El secretari de Comunicació i Portaveu de la UGT de Catalunya, Miguel Ángel Escobar, ha valorat positivament ‘el reconeixement i el prestigi acadèmic’ dels nous consellers d’Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, i d’Empresa i Ocupació, Francesc Xavier Mena, tot i que ha demanat que el sindicat espera que ‘tot aquest bagatge teòric serveixi per buscar una sortida justa de la crisi i que no perjudiqui els més febles’ i ‘sense utilitzar velles receptes’. Escobar ha afegit que ‘estem sentint a parlar de mesures com baixar salaris o precaritzar el mercat de treball’, però que la UGT espera que ‘els coneixements teòrics’ dels nous consellers serveixin per trobar ‘sortides imaginatives a la crisi’.

 

Tanmateix, Escobar considera que els perfils dels nous consellers són ‘coherents’ amb ‘un govern conservador en matèria econòmica’, i que la seva línia ‘a priori’ no és ‘compartida’ amb els plantejaments de la UGT, però que ‘lògicament, s’ha d’esperar que comencin a governar’.

Concretament, Escobar ha valorat que Mas-Colell ‘és una persona de reconegut prestigi, sobretot en el món acadèmic, i pot tenir una aportació rellevant’ en l’economia catalana. ‘Tot i que el nou conseller ja havia tingut responsabilitats de govern’, ha afegit el representant sindicat, s’espera que utilitzi els seus ‘coneixements teòrics’ per buscar una sortida a la crisi que no ‘perjudiqui els més febles’.

Pel que fa a Mena, Escobar ha valorat que té un perfil de ‘similar’ al de Mas-Colell pel seu ‘prestigi acadèmic’, però ha recelat del seu discurs favorable a l’austeritat econòmica, tot i que s’ha mostrat esperançat que no apliqui les ‘velles receptes que no funcionen’, com la reforma laboral que, al seu parer, ‘no està millorant la situació del mercat de treball a Catalunya’.

Comments are closed.