UGT valora molt positivament que el TC anul·li l’euro per recepta

euro-per-receptaEs tracta d’una taxa injusta, que no té en compte la renda dels ciutadans i que, per tant, suposa un atac a l’equitat

La UGT de Catalunya es felicita perquè el Tribunal Constitucional hagi finalment declarat inconstitucional l’euro per recepta aplicat pel Govern de la Generalitat des del juny de 2012, i en suspens cautelar des del gener de 2013.

Per al nostre sindicat es tracta d’una taxa absolutament injusta, que no té en compte la renda dels ciutadans a l’hora d’aplicar-la i que, per tant, suposa un atac a l’equitat i la cohesió social.

Demanem al Govern de la Generalitat que busqui altres mecanismes d’ingressos que no passin per les polítiques de retallades i de re-pagament sanitari que no fan més que augmentar la desigualtat social i que perjudiquen especialment els sectors més febles, com les famílies amb rendes baixes, les persones malaltes i dependents, els i les pensionistes, i els pacients crònics.

Des de la UGT de Catalunya continuarem defensant el caràcter públic, universal, equitatiu i solidari del sistema sanitari.

Comments are closed.