UGT vol personar-se en el preconcurs de creditors de Nueva Rumasa

cacaolat
La Federació Agroalimentària de la UGT ha registrat sol·licituds als diferents jutjats mercantils. A Barcelona, per Cacaolat.

La Federació Agroalimentaria de la UGT d’àmbit estatal ha registrat aquest migdia la solicitud per a personar-se en el preconcurs de creditors de Nueva Rumasa. A Catalunya, el sindicat ha presentat la sol·licitud per Cacaolat, al jutjat mercantil núm.6 de Barcelona.


Per a la resta d’empreses afectades del grup, la UGT ha fet les corresponents peticions als diferents jutjats provincials, segons la ubicació de cadascuna d’elles.

La UGT espera que el jutge admeti la sol·licitud, atenent els 3.000 treballadors i treballadores afectats per aquest preconcurs, i el deute que el grup té amb ells, d’uns 3 milions d’euros. Amb aquesta acció, el sindicat pretén estar al corrent de l’evolució de les negociacions que es mantinguin entre Nueva Rumasa i els seus creditors, per a assegurar-se que qualsevol acord porti implícit el manteniment de l’activitat i la garantia dels llocs de treball.

La UGT demana a Nueva Rumasa que reflexioni sobre si la seva presència en el pre-concurs és la més adient per a garantir l’activitat de les seves empreses, o si, pel contrari, podria tenir una millor garantia de futur deixar l’administració de les companyies en mans d’uns altres gestors.

El nostre sindicat desconeix amb quins fons d’inversions està negociant Nueva Rumasa per a aconseguir fons i liquiditat, però en qualsevol cas espera que en aquesta ocasió obtingui els recursos necessaris, i no passi com en altres ocasions, en què el grup ha anat anunciant de forma reiterada que tenia inversors, i que finalment han quedat en res, en perjudici dels treballadors i treballadores.

A Catalunya, la complexa situació de la planta de Cacaolat i la manca de notícies fa que la inquietud vagi en augment entre la plantilla. El nostre sindicat no té, a hores d’ara, cap notícia d’una hipotètica reunió entre la direcció de Cacaolat i la Generalitat.

Comments are closed.