Un 47% de les persones LGTBI pateixen tracte discriminatori a la feina per part dels companys, i un 24% assetjament laboral

LGTBI

Guia sindical per a la no discriminació LGTBI en l'àmbit laboral
212.4 KiB, 1744 descàrregues

Detalls Descarrega l'arxiu

La UGT de Catalunya ha presentat la ‘Guia sindical per a la no-discriminació i defensa dels drets LGTBI en l’àmbit laboral’

En el marc del Dia Internacional de de l’Orgull LGTBI, que se celebra demà 28 de juny, la UGT de Catalunya ha presentat aquest matí la “Guia sindical per a la no-discriminació i defensa dels drets LGTBI en l’àmbit laboral”, elaborada pel nostre sindicat.

Malauradament, els avenços cap a la igualtat formal aconseguits en matèria legal no ha estat acompanyats d’una igualtat real i efectiva. Encara persisteixen prejudicis sobre l’orientació sexual, la identitat i l’expressió de gènere, que continuen sòlidament instal·lats en molts sectors de la societat, i encara sobreviuen pràctiques discriminatòries i d’exclusió laboral que situen les persones LGTBI en una situació de clar desavantatge en l’àmbit laboral.

Segons un estudi elaborat el 2013 a nivell europeu, gairebé un 60% de les persones homosexuals, transsexuals o bisexuals han viscut algun tipus de discriminació o hostilitat a la feina. I segons un altre estudi elaborat per FELGTB i COGAM a Espanya el mateix any, el 73% de les persones enquestades van patir bromes a la feina, un 47% tracte discriminatori per part de companys/companyes, un 24% assetjament laboral, un 20% traves en la promoció professional, un 20% traves en l’accés a l’ocupació i un 6% dificultats en oferir serveis als clients i clientes.

El paper del sindicalisme és clau per garantir l’efectivitat dels drets que es deriven de la legislació aprovada en aquesta matèria, així com per vigilar les conductes discriminatòries al centre de treball, per a la qual cosa cal que els delegats i les delegades es familiaritzin amb el contingut de les lleis i coneguin els recursos que tenen al seu abast per defensar i representar millor els seus companys i companyes de feina.

Consulteu aquí la ‘Guia sindical per a la no-discriminació i defensa dels drets LGTBI en l’àmbit laboral’.

Comments are closed.