Una de cada cinc famílies que no poden pagar la hipoteca són catalanes

Font: Consell General del Poder Judicial i Agència Negociadora de Productes Bancaris

Les dades que publica avui el Consell General del Poder Judicial quatripliquen les execucions hipotecàries dels últims 3 anys

Segons les dades oficials del Consell General del Poder Judicial corresponents al tercer trimestre del 2010 i publicades avui, prop de 48.000 famílies a Catalunya es podrien veure sense sostre en els anys posteriors a l’esclat de la crisi, del 2007 al tercer trimestre del 2010. A Espanya, el nombre arriba gairebé a les 250.000 famílies.

 

La xifra prevista pel 2010 multiplica per quatre la xifra de les execucions hipotecàries d’aquest any respecte el 2007.

Recordem que a Catalunya les xifres arriben a les cotes més altes de tot l’Estat. Així,  per exemple, de les 249.281 execucions hipotecàries que s’han produït des del 2007 al conjunt del país, 47.838 (una de cada cinc) ha tingut lloc a Catalunya.

Iniciativa Legislativa per saldar el deute amb l’entrega del pis

Aquestes dades demostren que les males perspectives per a les famílies que no poden pagar la hipoteca, i ratifiquen la proposta d’Iniciativa Legislativa Popular que el nostre sindicat va llançar a mitjans de setembre amb motiu de la presentació de l’informe  El banc em fa fora de casa”. La iniciativa promourà els canvis normatius necessaris per evitar que després de l’execució hipotecària les famílies siguin encara deutores de les entitats financeres, i per tant, que amb l’entrega del pis quedi saldat el deute, a través de la dació en pagament.

Comments are closed.