Un jove català ha de destinar el 64% del seu sou a la compra d’un pis, el 80% en cas de llogar-lo

SANT JUST DESVERNL’Avalot defensa la necessitat de mesures urgents per a l’accés a l’habitatge i l’emancipació juvenil. La proposta de llei que vam presentar el 2007 com a ILP es debat ara al Parlament


L’Avalot – Joves de la UGT de Catalunya ha presentat aquest matí en roda de premsa un informe sobre les dificultats d’accés de la gent jove a l’habitatge al nostre país.

Segons l’informe, actualment un jove català hauria de destinar de mitjana el 64% del seu salari per comprar un habitatge i el 80% per llogar-lo, quan les recomanacions indiquen no s’hi hauria de dedicar més del 30% dels ingressos.

L’Avalot defensa la necessitat de polítiques per a l’accés a l’habitatge i l’emancipació juvenil i, per tant, la vigència de la proposició de llei que va tramitar al Parlament com a ILP l’any 2007, però que no es va començar a debatre fins l’any passat.

Tot i que tard, la ILP de l’Avalot té més sentit que mai. Continuem necessitant mesures urgents per a l’habitatge, perquè l’accés a la vivenda continua sent difícil per a moltes persones, especialment per a la gent jove, amb uns nivells d’atur elevadíssims i cada cop més precarietat. De fet, la taxa d’emancipació juvenil a Catalunya l’any 2015 era del 24%, quan l’any 2007 era del 33,7%.

Informe sobre l'accés dels joves a l'habitatge 2016
436.0 KiB, 1113 descàrregues

Detalls Descarrega l'arxiu
Informe sobre l'accés dels joves a l'habitatge 2016
436.0 KiB, 1113 descàrregues

Detalls Descarrega l'arxiu

Comments are closed.