Un nou informe jurídic demostra irregularitats en l’adjudicació del servei del Nitbus a Alsa i recomana la nul·litat del procés

tusgsalLa UGT i el comitè d’empresa de Tusgsal es mostren optimistes i continuent demanant a l’AMB que el concurs s’iniciï de zero en condicions d’igualtat i transparència

La secció sindical de la UGT i el comitè d’empresa de Tusgsal es mostren optimistes després de conèixer el segon informe –en aquest cas extern- sol·licitat per l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) sobre el concurs d’adjudicació del servei de NitBus a ALSA, que també demostra irregularitats que recomanarien declarar la seva nul·litat.

Tant aquest informe com el que ja va emetre la Junta Consultiva de Contractació Administrativa de la Generalitat consideren que el procés de concessió del servei nocturn d’autobusos no va ser notificat al Diari Oficial de la Unió Europea un any abans de la data d’assignació –com obliga el reglament del Parlament Europeu sobre contractació pública-, fet que suposa un vici inicial que trenca el principi d’igualtat entre les empreses que concursen.

Des del nostre sindicat esperem ara la decisió definitiva per part de l’AMB, que al darrer ple del 26 de juliol i davant la pressió i mobilització dels treballadors de Tusgsal va decidir ajornar l’adjudicació del Nitbus fins disposar d’un altre informe jurídic.

La UGT de Catalunya, el comitè d’empresa i la plantilla continuarem amb la lluita perquè l’AMB compleixi amb la legalitat, declari nul el concurs d’adjudicació d’aquest servei i el convoqui de nou des de zero.

TUSGSAL és una empresa d’economia social, fundada el 1985 i amb seu a Badalona, que ofereix el servei de Nitbus des de 1991 sense cap incidència i que obté uns alts nivells de satisfacció dels seus usuaris i usuàries. TUSGSAL té una plantilla de 780 treballadors i treballadors, dels quals 163 es dediquen al servei del Nitbus. Ara els treballadors pateixen pels seus llocs de treball i condicions laborals, superiors a les del sector, i demanen justícia i transparència.

Comments are closed.