Una multinacional acomiada una enginyera per la seva condició de transexual

igualtat.jpg

L’empresa Tüv Rheinland Group va acomiadar el director del Departament de Certificació de Productes i Qualitat quan va comunicar que es convertiria en dona

La UGT de Catalunya vol denunciar la discriminació que encara pateixen les persones transsexuals, sobretot en el món laboral, fet que dificulta encara més la seva integració social. Un exemple és el de Matthias Schulze, enginyer industrial d’una multinacional alemanya amb seu al nostre país, que va ser acomiadat quan va comunicar a la seva empresa que es convertiria en una dona. El cas ha estat assessorat pel Gabinet Jurídic i la Secretaria de Polítiques d’Igualtat de la UGT de Catalunya.

Matthias Shulze portava treballant un any i dos mesos, amb contracte indefinit, a l’empresa Tüv Rheinland Group, que ofereix serveis d’inspecció, control, auditoria tècnica i certificació. Matthias és enginyer industrial i ocupava el lloc de director del Departament de Certificació de Productes i Qualitat, amb tres persones al seu càrrec.

Al maig d’aquest any, Matthias va comunicar a la direcció de l’empresa que iniciava el procés per convertir-se en dona i va demanar que, tal i com es fa a d’altres països europeus i als Estats Units, es comuniqués formalment a la resta de treballadors i de treballadores que a partir d’aquell moment passava a ser Sarah Schulze. La direcció de Tüv Rheinland es va negar a informar oficialment la resta de la plantilla de la nova situació personal de Sarah i, a més, se li va comunicar que a partir d’aquell moment seria substituïda en el càrrec per un altre company perquè ella ja no podia tenir relació amb els clients de l’empresa.

Quatre mesos després, el setembre, Tüv Rheinland va acomiadar Sarah de manera disciplinària. De repent, i sense haver tingut cap sanció anterior, Sarah va perdre la seva feina, acusada de maltractar els seus companys i companyes, de tenir problemes en el tracte amb els clients, d’haver descuidat la formació dels treballadors al seu càrrec i de què el nivell de facturació del seu departament havia baixat.

Davant de totes aquestes acusacions falses, Sarah Schulze va decidir denunciar l’empresa a través del Gabinet Jurídic de la UGT de Catalunya per discriminació transfòbica, ja que encara que s’hagués convertit en una dona continuava sent la mateixa persona amb la mateixa formació, experiència i capacitats per exercir el càrrec que venia desenvolupant des de feia més d’un any. Dilluns, abans que el cas entrés a judici, Tüv Rheinland va decidir indemnitzar Sarah amb una quantia econòmica per sobre del màxim legal per acomiadament improcedent. Tot i la indemnització i el reconeixement per part de l’empresa de la improcedència de l’acomiadament, això no soluciona el greuge personal i social que suposa per a aquesta persona el fet de perdre la feina en ple procés de canvi d’identitat.

Des de la UGT de Catalunya, i també l’Associació de Transsexuals de Catalunya (ATC-Llibertat), amb la qual col·laborem habitualment en aquest àmbit, volem denunciar i fer públic aquest cas com un exemple de la discriminació laboral que pateixen les persones transsexuals al nostre país, tot i que poques vegades surti a la llum. I també volem posar de relleu les dificultats d’aquestes persones per trobar feina i per mantenir-la, així com la importància de tenir feina durant el procés de canvi d’identitat i/o de sexe.

Des del nostre sindicat aboguem per continuar treballant contra les actituds transfòbiques i la vulneració dels drets d’aquestes persones, i considerem que la millor manera és des de la unió i l’associacionisme, així com denunciant aquestes situacions per fer-les visibles. Una societat cohesionada és aquella que accepta la diversitat de les persones i que defensa la igualtat de drets de tothom.

{mxc} 

Comments are closed.