Urgent: nova concentració de treballadors de correus de Sagrera a les 17:45h

correosLa reunió mantinguda avui amb la direcció de Correus ha acabat sense acord

 

Després de reunir-se aquest matí amb la direcció territorial de Correus, el sector de la UGT de Catalunya torna a convocar la plantilla de Correus de La Sagrera aquesta mateixa tarda per tallar l'entrada de camions a les obres que s'estan desenvolupant a la nova estació com a mesura de protesta per la manca d'informació i de negociació la direcció territorial de Correus després de decidir enderrocar el pavelló de Correus del barri barceloní de La Sagrera (Baixada de La Sagrera, s/n) amb motiu de les obres de la nova estació de l'AVE i traslladar els seus 150 empleats a altres centres.

 

En la reunió mantinguda aquest migdia, la direcció de Correus no ha donat cap solució als representants dels treballadors. Les aturades es repetiran en els propers dies, fins que la direcció es comprometi seriosament per tal de resoldre el problema plantejat. Així mateix, la UGT de Catalunya ja ha interposat una denúncia davant la Inspecció de Treball i ha sol·licitat una convocatòria de vaga per al proper 16 d'octubre.

El pavelló de Correus de La Sagrera serà enderrocat properament amb motiu de les obres de la nova estació de l'AVE. Tot i conèixer aquesta decisió des de fa temps, la direcció territorial ha mantingut la plantilla en unes dependències que no reunien els mínims requeriments per al desenvolupament de les seves tasques -situació que la UGT de Catalunya ha denunciat en nombroses ocasions davant la Inspecció de Treball- i no s'ha avingut a donar cap resposta sobre quin seria el futur dels treballadors de la planta. Ara, la direcció ha informat de l'abandó precipitat de les instal·lacions i del trasllat dels treballadors i les treballadores a dos centres de Correus situats en la Zona Franca i a l'Hospitalet, sense efectuar cap tipus de negociació.

Des de la UGT de Catalunya denunciem aquest canvi radical i precipitat d'instal·lacions i la manca de diàleg per part de la direcció territorial amb els representants dels treballadors per negociar quines han de ser les seves condicions laborals a partir d'ara, com per exemple l'exigència de la UGT de Catalunya de què els treballadors puguin disposar de servei de transport d'empresa per accedir als seus nous llocs de treball.

{mxc} 

Comments are closed.