Vaga a Burgundy botànica per evitar la deslocalització de l’activitat a França

burgundy

Els treballadors de Burgundy Botànica, a Sant Andreu de la Barca (Baix Llobregat), faran vaga diversos dies del mes de juliol en protesta per la decisió de l’empresa de tancar la planta després de l’estiu. Les aturades aniran acompanyades de concentracions dels treballadors davant la porta de l’empresa.

La multinacional francesa Burgundi Botànica compta amb dues plantes productives a Catalunya, una a Sant Andreu de la Barca amb 26 treballadors i una altra a Palafolls (Maresme) amb 39. Ara la direcció pretén el trasllat de la planta llobregatenca a la seu central de la multinacional a Reyssouce (França), segons diu per motius del cost derivat del lloguer de les naus.

L’empresa, que no ha volgut oferir més alternatives, ofereix una indemnització de 20 dies per any treballat per la rescissió del contracte, o en alguns casos un trasllat de treballadors a la planta francesa. Cal dir que el 2009 la companyia ja va presentar un ERO de rescissió de 15 contractes de treball entre les dues fàbriques, amb les dificultats que va comportar aquella situació.

Burgundy Botànica es dedica a la composició d’extractes botànics, llavors d’infusions, ingredients farmacèutics, etc., i va ser fundada el 1903 pel Doctor Joan Vinyals. Durant una etapa va ser propietat de la multinacional alemanya Cognis Ibèrica (filial de Henkel), que encara és la propietària dels locals.

Vagues i concentracions Burgundy Botànica

DIES: 7, 13, 20 i del 25 al 29 de juliol

HORA: de 8 a 10 hores

LLOC: davant de la fàbrica (c. de Granada, 21, Sant Andreu de la Barca).

 

Comments are closed.