Vaga a l’empresa IPLEXTRIM

iplextrimEls propers dies 23, 26, 28 i 30 d’octubre el comitè ha convocat jornades de vaga

Els treballadors i les treballadores de l’empresa IPLEXTRIM (Barberà del Vallès) faran vaga avui i els propers dies 23, 26, 28 i 30 d’octubre.

L’empresa IPLEXTRIM, es dedica a la transformació de plàstic per accessoris del sector de l’automòbil, va promoure un període de consultes amb la finalitat d’arribar a un acord per aplicar una rebaixa salarial a tota la plantilla. L’empresa proposava una rebaixa des d’un 8% fins un 30%, i que suposava que tots els treballadors i les treballadores passarien a cobrar per sota del què estipula el conveni de la Indústria Química ( el què se’ls hi aplica).

Des de la UGT de Catalunya volem recordar que IPLEXTRIM es va adjudicar la venta de la unitat productiva de la antigua TRIMPLAST en concurs, comprometent-se a continuar amb l’activitat i a realitzar inversions que finalment no s’han produït. A més, la plantilla ja ha suportat EROS que es van realitzar anteriorment, congelacions i baixades salarials fines un 18%. La gerència de l’actual IPLEXTRIM és essencialment la mateixa que la de l’anterior concursada i la adjudicació a PLEXTRIM va ser possible al recolzament que va rebre per part dels treballadors i les treballadores.

La pretensió de l’empresa és inassumible per part de la plantilla, evidentment, els treballadors estan esgotats després d’aquests darrers anys d’esforços – que tot i així, han ofert la possibilitat de no aplicar l’augment salarial pactat per aquest any, aquesta opció va ser desestimada per la mateixa empresa- i no estan disposats a carregar amb la mala gestió de l’empresa finançant les pèrdues amb els seus salaris.

Finalment, el període de consultes ha finalitzat sense cap acord i en conseqüència, amb la convocatòria d’una vaga que es durà a terme els propers dies 23,26, 28 i 30 d’octubre.

Comments are closed.