Vaga a tots els hotels de la cadena NH contra l’acomiadament de 646 treballadors

NHLa jornada de protesta contra l’ERO que afectarà el 12% de la plantilla serà l’11 d’abril

La plantilla de NH Hotels faran una jornada de vaga el proper dijous, 11 d’abril, a tots els establiments de l’Estat, contra l’ERO plantejat per la companyia, que afectarà un total de 39 centres de treball i 646 treballadors i treballadores, gairebé el 12% de la plantilla total.

Dimarts es va celebrar una reunió de la mesa negociadora de l’ERO que va finalitzar sense acord, ja que la direcció de l’empresa es va negar a estudiar les propostes presentades per la representació sindical amb l’objectiu d’evitar l’externalització dels departaments de pisos i de manteniment, així com els acomiadaments als serveis centrals. És a dir, propostes per mantenir els llocs de treball.

Davant la intransigència de l’empresa per modificar la desproporcionada posició inicial i per evitar que es produeixi una agressió sense precedents a la plantilla de NH Hotels, la UGT i CCOO han decidit convocar la vaga del dia 11 d’abril.

Ahir dijous es va produir una nova reunió entre sindicats i direcció de l’empresa amb el mateix resultat negatiu. Arribats a aquest punt de no avançament i amb la convocatòria d’una vaga, els sindicats han proposat que en la propera reunió de dilluns, 8 d’abril, participin mediadors i esdevingui un acte de mediació que pugui facilitar un acord. En aquest sentit, la direcció de NH ha manifestat la seva intenció de buscar solucions als seus problemes econòmics per la vida de modificacions de condicions, recol•locacions al nostre país i fora, possibilitat d’adscripcions voluntàries en el cas d’acomiadaments, reducció de l’afectació en les situacions d’externalització i garanties d’ocupació en els casos en que es produeixi.

Els sindicats hem expressat que no renunciem la convocatòria de vaga fins que totes les qüestions plantejades siguin detallades i puguem comprovar que no es tracta d’una mera declaració d’intencions, sinó que existeixen garanties que les avalin.

Comments are closed.