Vaga al sector d’arts gràfiques els dies 25 i 26 d’octubre i 7 i 8 de novembre

A la reunió celebrada dilluns, 16 d’octubre, al SIMA (Servei Interconfederal de Mediació i Arbitratge) no va ser possible arribar a un acord per subscriure el Conveni Col•lectiu d’Arts Gràfiques i, en conseqüència, desconvocar les jornades de vaga previstes.

Durant les onze hores que va durar la reunió de mediació es van aconseguir avenços tant en els increments salarials per a cadascun dels anys de vigència com en la creació d’una quantitat lineal (no absorbible ni compensable) de pagament únic a la signatura del conveni, i també en temes d’igualtat i llicències per a les parelles de fet.

Tanmateix, la patronal es continua negant a eliminar o modificar l’aplicació de la compensació i absorció, i també de l’aplicació de l’increment salarial de l’any 2017 des de l’1 de gener. Els sindicats defensem que cal modificar aquest forma d’entendre el conveni, per tal que els increments pactats siguin reals i els treballadors i les treballadores del sector no perdin poder adquisitiu.

Així, després de valorar la darrera proposta realitzada per la patronal, des de la UGT i CCOO considerem insuficients no només la proposta econòmica global, sinó també la manera d’aplicar-la.

Per tant ambdues organitzacions, tot i mantenir-nos obertes al diàleg, convoquem vaga al sector per als dies 25 i 26 d’octubre i 7 i 8 de novembre, i una concentració el dia 25 d’octubre a les 12 hores davant de la seu del Gremi d’Indústries Gràfiques de Catalunya (Gran Via de les Corts Catalanes, 645, Barcelona).

Comments are closed.