Vaga al sector de preparats alimentaris i productes dietètics per l’estancament del conveni

productes-dietetics
Els 2.500 treballadors d’empreses com Santiveri, Maheso, Priela, Freisa, Naturhouse o Kraft faran aturades parcials els dies 16, 18, 23 i 25 de novembre i vaga de 24 hores el 30 de novembre

Les negociacions del Conveni Col·lectiu de Preparats Alimentaris i Productes Dietètics de Catalunya estan paralitzades al pretendre la representació empresarial suprimir la revisió salarial i, a més, introduir retallades de drets laborals i socials.

Durant l’última reunió de negociació del conveni -amb mediació del Tribunal Laboral de Catalunya-, la representació de la patronal ha mantingut la seva postura immobilista i, al·ludint a la situació generalitzada de crisi, ha plantejat un increment salarial sobre les taules actuals d’un 0,3% sense revisió d’IPC real, i d’un 1% igualment sense revisió d’IPC real per al 2011, condicionat a la retirada total de la plataforma sindical.

A més, la patronal ha plantejat la possibilitat de millorar aquesta proposta salarial vinculant-ho a una retallada dels drets regulats per conveni amb contrapartides en jornada irregular, absentisme, règim sancionador, etc.

Aquest plantejament de la patronal és totalment incoherent i injustificat, ja que la situació del sector, integrat entre d’altres per empreses com Santiveri, Maheso, Priela, Freisa, Naturhouse o Kraft, és de relativa normalitat. Per això, no acceptarem cap tipus de retallades sobre els drets socials que al llarg dels anys i amb l’esforç de tots els treballadors i treballadores del sector hem aconseguit

Davant d’aquesta situació i de la impossibilitat de seguir avançant en la negociació del conveni, las UGT de Catalunya i la CONC hem convocat cinc dies de vaga en tot el sector a Catalunya, que afecta uns 2.500 treballadors i treballadores. Concretament, hi haurà aturades de tres hores per torn els dies 16, 18, 23 i 25 de novembre, i una vaga de 24 hores el dia 30 de novembre.

Comments are closed.