Vaga al sector de transports de mercaderies de la província de Girona

imagesResposta massiva dels delegats del sector de transport de mercaderies de la província de Girona a la convocatòria dels sindicats UGT i CCOO per parlar de la fi de la ultraactivitat del seu conveni. La representació ha estat del 80% de les empreses del sector, entre les dues sessions (matí i tarda).

L’assemblea ha acabat amb l’anunci formal dels dos sindicats de denunciar la mala fe negociadora de la patronal gironina del transport (ASETRANS) davant totes les jurisdiccions, social i civil i de demandar responsabilitats penals; així com de denunciar l’incompliment del conveni pel que fa a l’aplicació de les taules salarials del 2011, que a hores d’ara només s’apliquen a una única empresa (Transports Calsina Carré), i que varen ser reconegudes com a vàlides en un TLC per la patronal.

Els delegats s’han mostrat decidits a dur davant de la Inspecció de Treball i Seguretat Social i dels jutjats tots els canvis d’estructura de nòmina  que puguin donar-se si les empreses segueixen les directives d’ASETRANS així com qualsevol dels excessos empresarials que puguin produir-se o que ja s’estiguin produint.

Per altra banda, els comitès d’empresa i delegats demanaran a la direcció de les seves empreses que subscriguin acords d’empresa que assegurin el manteniment del contingut normatiu del conveni que la patronal gironina a deixat caducar.

Els delegats del sector es tornaran a reunir la primera setmana de setembre per tal de decidir les dates de la vaga de sector aprovada ahir per la tarda.

Comments are closed.