Vaga de 24 hores a totes le emissores de Prisa Ràdio

El Comitè Intercentres del grup Prisa Ràdio convoca per al proper divendres, 29 de juny, una vaga de 24 hores en totes les emissores de la Cadena Ser de l’Estat.

La convocatòria de vaga segueix endavant després que la direcció del Grup i el Comitè hagin pràcticament trencat les negociacions per evitar que es materialitzi l’anunci d’acomiadar un mínim de 200 treballadors i treballadores més -d’una plantilla que no arriba als 1.500- i efectuar una rebaixa generalitzada de sous progressiva en funció de la retribució, però que de mitjana arribaria al 10%.

El Comitè s’ha mostrat obert a negociar totes aquelles propostes que evitin els acomiadaments, però la direcció se n’ha desdit de la proposta inicial i es nega a garantir uns mínims que permetin arribar a un acord. Tanmateix, la direcció del grup ha amenaçat de presentar l’ERO si els treballadors i les treballadores fan vaga aquest divendres.

La direcció del Grup Prisa ha anunciat l’acomiadament de 200 treballadors més, que se sumen als 6 acomiadaments a ONA FM i que incompleix l’acord signat per ambdues parts per al passat ERO, on es garantia que no es farien més acomiadaments col·lectius durant un període de 18 mesos, és a dir, fins al mes d’abril de 2013. De moment, el Comitè ja ha interposat una demanda davant l’Audiència Nacional per l’incompliment dels acords del conveni col·lectiu vigent, relatius a increments salarials de 2011 i 2012. El Comitè considera que no es pot acceptar aquesta brutal aplicació de la reforma laboral, amb acomiadaments i rebaixa salarial dels que menys culpa tenen de la situació financera del grup, mentre els directius cobren sous escandalosos.

Demà, dijous 28, els treballadors i les treballadores de SER Catalunya estan convocats a una assemblea on el Comitè explicarà el procés de negociacions amb la direcció de Prisa i els motius pels quals no s’ha pogut desconvocar la vaga de divendres.

La vaga de 24 hores prevista afectarà tota la programació de les emissores SER arreu de l’Estat.

Comments are closed.