Vaga de 24 hores al sector d’indústries càrnies contra el bloqueig de la negociació

carnesseria
La vaga tindrà lloc el proper dijous, 29 de desembre. A Catalunya, hi estan convocats uns 32.000 treballadors i treballadores

La Federació d’Indústria i Treballadors Agraris de la UGT i la Federació Agroalimentària de Comissions Obreres han convocat una vaga estatal en el sector d’indústries càrnies per al proper dijous, 29 de desembre, després que la darrera reunió de mediació per conflicte col·lectiu, interposat pels sindicats pel bloqueig patronal en les negociacions del conveni col·lectiu d’indústries càrnies, hagi acabat sense acord.

La vaga tindrà lloc de les 6 hores del dia 29 de desembre a les 6 hores del dia 30. Hi estan convocats tots els treballadors i treballadores afectats pel conveni col·lectiu d’indústries càrnies, més de 85.000 arreu de l’Estat, dels quals 32.000 (el 38%) es troben a Catalunya.

Des de la UGT i CC.OO entenem que aquesta vaga és fruit de l’immobilisme de la patronal, que no s’ha negat a acostar posicionament i s’ha mantingut immòbil en  el seu plantejament inicial (increment de la jornada màxima anual, i més externalització, i flexibilitat, 0 augment salarial etc.), pretensions inassumibles i, fins i tot, provocadores.

Comments are closed.