Vaga del sector públic, 8 de juny

planta_vagab
La UGT de Catalunya crida els treballadors de la funció pública a mobilitzar-se contra la retallada del seu salari, la congelació de les pensions i altres retallades socials

Josep M. Àlvarez i les secretàries generals de les federacions de serveis públics i ensenyament participaran demà al matí en piquets informatius de la vaga

El secretari general encapçalarà la manifestació de Barcelona (12 h.)

La UGT de Catalunya ha convocat els treballadors i les treballadores de la funció pública a mobilitzar-se demà, dimarts 8 de juny, contra la retallada dels seus salaris, la congelació de les pensions i altres retallades socials previstes en les mesures anunciades pel govern central i pel govern de la Generalitat. A Catalunya estan convocats a la vaga més de mig milió d’empleats públics.

Piquets i declaracions als mitjans

Unes 4.000 persones participaran a partir de la mitjanit d’avui en els piquets informatius del nostre sindicat arreu de Catalunya. 

El secretari general de la UGT de Catalunya, Josep M. Àlvarez, i la secretària general de la Federació de Serveis Públics del sindicat, Encarna Fernández, participaran en el piquet informatiu de la seu del departament d’Acció Social i Ciutadania (Plaça de Pau Vila, 1 Palau de Mar)  i faran declaracions als mitjans de comunicació a les 7:30 hores.

Per la seva banda, la secretària general de la Federació d’Ensenyament de la UGT de Catalunya, Roser Font, participarà a les 7:30 hores en el piquet informatiu de la seu del departament d’Educació (Via Augusta, 202 – 226) i també farà declaracions.

Pel que fa als Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, durant els serveis mínims (de 6:30 a 9:30 hores) els piquets informatius repartiran octavetes amb les reivindicacions de la vaga als passatgers a les estacions de plaça Catalunya i plaça Espanya. Entre les 8 i les 9:30 h., el secretari general de la Federació de Transports de la UGT de Catalunya, Joan Moreno, serà present a l’estació de plaça Catalunya per atendre els mitjans de comunicació. 

Manifestacions i concentracions

Tanmateix, els sindicats majoritaris al sector públic han convocat manifestacions i concentracions a tot Catalunya per expressar el seu rebuig a les mesures preses unilateralment pel govern.

Les manifestacions recorreran les quatre capitals de província catalanes:

Barcelona. 12 hores. Manifestació de Plaça Universitat a Plaça Sant Jaume. Al final de la manifestació, es llegirà el manifest. Assistirà el secretari general de la UGT de Catalunya, Josep M. Àlvarez.
Girona. 12 hores. Manifestació.  De la subdelegació del Govern (Avinguda 22 de juny) fins a la seu de la Generalitat.
Tarragona. 12 hores. Manifestació.  De Plaça de l’Ajuntament a la subdelegació del govern (Plaça imperial Tarraco)
Lleida. 18 hores. Manifestació. Inici: Plaça Víctor Siurana (davant del rectorat de la Universitat) fins a la subdelegació del govern
Tortosa. 12 hores. Concentració. Plaça Alfons XII.

Comments are closed.