Vaga dels treballadors de FCC als centres de Llançà, Portbou i Port de la Selva pel bloqueig patronal del conveni

FCCAfectarà el servei de recollida d’escombraries i neteja viària d’una vintena de municipis de l’Alt Empordà

Els treballadors de l’empresa Fomento de Construcciones y Contratas (FCC) dels centres de Llançà, Portbou i Port de la Selva han convocat vaga per als dies 29, 30, 31 de març i 1 d’abril.

Aquesta vaga, a més de les poblacions de Llançà, Portbou i Port de la Selva, afectarà el servei de recollida d’escombraries i neteja viària dels municipis de Colera, Camallera, La Vajol, Maçanet de Cabrenys, Darnius, Viure, Masarac, Saus, Llampaies, Pontós, El Far d’Empordà, Santa Llogaia d’Alguema, Albanyà, Sant Llorenç de la Muga, Terrades, Boadella d’Empordà i Garriguella,

Els treballadors de l’empresa FCC s’han vist obligats a prendre aquesta mesura desesperada davant l’intent de l’empresa d’obstaculitzar la negociació del nou conveni. Els representants de l’empresa, fins data d’avui, han ignorat la voluntat negociadora dels treballadors argumentant simplement “que ara no toca”, vulnerant així el dret de la plantilla a la negociació col·lectiva. L’empresa ha canviat reiteradament les dates de les reunions evitant així que les negociacions poguessin produir-se.

Davant d’aquesta obstrucció de drets, els treballadors de l’empresa han decidit convocar aquesta primera aturada, esperant que no sigui necessari haver de convocar d’altres en un futur proper. Esperem doncs, que serveixi per fer entendre a l’empresa quines son les seves obligacions en matèria de negociació col·lectiva.

Ahir dijous, 21 de març, els representants de l’empresa i dels treballadors van ser convocats a la mediació per part del Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya. Es va arribar a l’acord de reunir-se l’endemà a la seu de la UGT a Figueres.

Pel que fa als serveis mínims, el desacord va ser total. En aquest punt, l’empresa va proposar que el servei sigui igual al que es realitza cada dia, en un intent clar, una vegada més, de vulnerar un altre dret fonamental, com és el dret a la vaga.

A la reunió d’aquest matí, l’empresa ha portat una proposta que únicament intentava cobrir l’obligació marcada pel mediador. Tot i que aquesta proposta no tenia cap consistència, els representants dels treballadors hem presentat una contraproposta més propera a l’oferta de l’empresa, i per sorpresa de tots els representants dels treballadors, simplement s’han limitat a dir que no era possible i s’han aixecat de la taula, sense donar cap altra data de reunió i sense notificar als treballadors si valoren fer una altra oferta o simplement no faran res. 

Comments are closed.