Vaga dels treballadors del transport de mercaderies per carretera i logística de Barcelona

Trencades les negociacions pel conveni, els sindicats convoquen vaga pels dies 18, 19, 20, 21 i 22 de juny

La UGT de Catalunya i la CONC, han trencat avui les negociacions que mantenien amb les patronals ACET i TRANSCALIT per acordar el conveni provincial de Barcelona del sector del transport de mercaderies per carretera i logística. Després de sis mesos de negociacions, aquesta matinada la novena reunió del conveni ha acabat en desacord, i la part sindical ha decidit convocar una vaga de 5 dies -pels dies 18, 19, 20,  21 i 22 de juny- a les empreses que pertanyen en aquest important sector.

Els motius del trencament des negociacions és la negativa de la part patronal als següents punts:

  • La patronal es nega al desenvolupament de la LLei d'igualtat a les empreses, i a la millora de diferents aspectes en matèria de prevenció de riscos laborals.
  • La part patronal es nega a la subrogació, i per tant al manteniment dels llocs de treball en cas d'una successió d'empreses.
  • Negativa de la patronal a incloure determinades clàusules socials, com ara la clàusula contra el mobbing o assetjament moral.
  • Negativa a la creació de comitès intercentre.

 

El proper divendres 15 de juny, la UGT, la CONC i les patronals es reuniran al departament de Treball, en un darrer intent per apropar posicions.

 

El sector del transport de mercaderies per carretera i de logística aplega milers d'empreses a les comarques de Barcelona, que dónen feina a més de 40.000 treballadors, entre grans operadores de transport per carretera i de logística, entre les quals hi ha DHL, Azkar, Acciona Logística, TDN, FCC Logistics, etc.

{moscomment} 

Comments are closed.