Vaga i concentracions demà dels treballadors de les plantes de GE Hydro Cornellà i GE Wind Barcelona

generalelectricAquest matí, la consellera de Treball de la Generalitat ha convocat a la direcció i al comitè d’empresa del centre de General Electric – Hydro (Cornellà de Llobregat) pel tancament de la planta a Cornellà, que afecta 65 treballadors i treballadors. Després d’escoltar les dues parts, els representants del Departament han declarat que veien llunyanes les postures i que de no arribar-se a un acord durant el dia de demà (últim dia de la negociació), la Generalitat intervindria com a mediadora. També han manifestat la seva predisposició perquè el centre segueixi obert i l’activitat continuï en Catalunya, en tractar d’un centre dedicat al desenvolupament d’energies renovables, i ser aquest un sector estratègic per al Govern.
D’altra banda, a Madrid,han continuat les negociacions. L’empresa ha presentat una nova proposta social que inclou un pla de rendes per a les prejubilacions i ha augmentat la indemnització a 30 dies amb un màxim de 12 mensualitats. En canvi no preveu cap pla industrial, malgrat que s’estava tractant a les reunions a Barcelona, i la seva postura és mantenir recol·locacions a la planta de Bilbao (20 llocs de treball).
Tot i que des del comitè d’empresa s’han aportat propostes alternatives i es demana la continuïtat de l’activitat de Cornellà i els llocs de treball a la planta de Barcelona (General Electric – Wind, al 22@) i no a Bilbao, la direcció continua reafirmant-se en el tancament de Cornellà i el trasllat d’alguns treballadors a la planta basca.
Per la seva banda, el comitè i la direcció de la planta de Barcelona de General Electric  – Wind estan negociant l’ERO que afecta un centenar de treballadors i treballadores.
Per això, la plantilla de GE Hydro Cornellà i GE Wind Barcelona estan convocats demà a una vaga indefinida i una concentració a les 9 hores a la porta dels seus respectius centres: al WTC Almeda Park (Pl. de la Pau, s/n, Cornellà) i al carrer de Roc Boronat, 78 (Barcelona).

Comments are closed.