Vaga indefinida al servei del 061

La UGT, la CGT i la USOC hem convocat una vaga indefinida en el servei del 061 a partir del proper 19 d’octubre per denunciar els continus incompliments pel que fa a salari, jornada laboral, contractació, conciliació i uniformitat.

A aquesta vaga indefinida hi estan convocats els 700 treballadors i treballadores del servei del 061 a tot Catalunya. Denunciem la precarització sistemàtica de les condicions laborals de la plantilla com a conseqüència de l’externalització del servei a l’adjudicatària Ferrovial Servicios.

Tot i haver-nos reunit amb l’empresa i les administracions per buscar solucions a aquest conflicte generat per la gestió externa del servei en empreses com Ferrovial, ni el Departament de Salut ni el SEM s’han implicat per donar una resposta a les nostre reivindicacions.

Entre altres, demanem que es redueixi el nombre total d’hores anuals de la jornada completa, la limitació dels dies seguits treballats, que es retribueixi la plantilla com a personal d’emergències (com conveni SEM) i reclamar la paga covid per a la que el SEM no els ha tingut en compte. Així mateix, exigim que es redueixi l’alta eventualitat existent des de sempre en aquest servei, evitant la consegüent rotació de personal, i augmentar les hores de contracte de personal convertit a indefinit que actualment són 16 hores mensuals (que no es fan mai) ampliables segons el mes.

Comments are closed.