Vaga indefinida de Lesma Handling a partir de demà

aeroport-girona

La direcció del ‘handling’ de Ryanair a l’aeroport de Girona vol mantenir reduccions de jornada arbitràries sobre una part de la plantilla alhora que contracta personal d’ETT per treballar 8 hores

Demà s’inicia la vaga de caràcter indefinit convocada per la UGT de Catalunya a Lesma Handling y Otro UTE SL, empresa que realitza el handling a Ryanair a l’aeroport de Girona. La vaga consistirà en aturades parcials en els horaris compresos entre les 8.30 i les 17 hores, i de les 21 a les 23 hores, tots els dimecres, divendres, dissabtes, diumenges i dilluns.

El nostre sindicat considera que no hi ha motius per mantenir reduccions de jornada arbitràries i permanents sobre una part de la plantilla, sobretot tenint en compte que ja han marxat 11 treballadors de l’empresa, quan la direcció de Lesma demanava tres per no fer reduccions de jornada.

Tanmateix, no sembla raonable mantenir aquests mesures quan l’empresa té i contracta personal d’ETT a 8 hores de jornada, alhora que pretén que la resta de la plantilla treballi menys hores al dia i descansi menys dies sense cap compensació.

L’empresa pretén que la plantilla, en lloc de descansar els 155 dies aproximats que descansa a l’any, descansi 115 en el millor dels casos, a més de suprimir les hores extraordinàries peremptòries mitjançant la creació d’una bossa d’hores. Això redueix sensiblement els salaris per la via d’augmentar la despesa en més 40 dies l’any addicionals de presència al lloc de treball. Per al nostre sindicat, la pretensió empresarial representa un atac a la conciliació de la vida laboral i personal.

 

Intent de conculcar el dret de vaga

D’altra banda, el nostre sindicat denuncia que l’empresa vol vulnerar el dret de vaga dels treballadors i les treballades de Lesma Handling. Si bé la Generalitat ha fixat uns serveis mínims del 40% sobre la plantilla ordinària (és a dir, el personal a qui toca treballar), l’empresa vol aplicar el 40% sobre el total de la plantilla, de manera que hauria de treballar més personal que un dia ordinari.

Comments are closed.