Vaga parcial dels treballadors del Port de Barcelona en defensa del conveni col•lectiu

port-bcnA partir del 8 de juliol el personal dels ports estatals es queden amb l’Estatut dels Treballadors com a única referència laboral

El comitè d’empresa de l’Autoritat Portuària de Barcelona ha convocat demà dijous, 4 d’abril, una aturada parcial de dues hores (de les 7 a les 9 hores) en defensa del conveni col·lectiu signat fa un any amb el Ministeri de Foment i vetat pel Ministeri d’Hisenda.

Al juny de 2012, Ports de l’Estat (Ministeri de Foment) i els sindicats majoritaris UGT, CCOO i CIG van signar el III Conveni Col·lectiu de Ports de l’Estat. Tanmateix, el Ministeri d’Hisenda ha vetat el conveni signat, deixant desprotegides i sense marc laboral de referència totes les Autoritats Portuàries.

Això suposa que més de 5.000 treballadors i treballadores de tots els ports estatals no tindran conveni col·lectiu a partir del 8 de juliol, ni tampoc acords d’empresa. L’única referència legal en les relacions laborals seria l’Estatut dels Treballadors, desmantellant de cop 30 anys de negociació col·lectiva al sector.

Els treballadors i les treballadores de l’Autoritat Portuària de Barcelona han patit en els darrers quatre anys una pèrdua de més del 25% del salari i un 10% de reducció de plantilla, mentre el sistema portuari ha obtingut un benefici net de més de 200 milions d’euros el darrer any.

Comments are closed.