Vall Hebron contracta dos nous fisioterapeutes arran de la denúnica de la UGT que hi ha mil persones en llista d’espera

La Plataforma pel Dret a la Salut, de la qual forma part el nostre sindicat, continua demà amb la campanya de recompte ‘real’ de pacients que esperen per ser atesos a l’hospital

La Plataforma pel Dret a la Salut (les Associacions Veïnals de Sant Andreu, Nou Barris, Trinitat Vella i Bon Pastor, i diferents sindicats, entre ells la secció sindical de la UGT) continua amb la campanya a l’Hospital de la Vall d’Hebron de Barcelona per recollir dades sobre la insatisfacció dels usuaris i usuàries per les llistes d’espera al centre. Si bé el CatSalut publica dades oficials, des de la PDS es denuncia que aquestes xifres estan “maquillades” i a través d’aquesta campanya es volen obtenir dades reals, concretament sobre espera per a proves diagnòstiques, intervencions quirúrgiques i visita d’especialistes.

Com s’ha fet els dos dijous anteriors, demà durant tot el matí s’instal·larà una taula davant de l’entrada principal de l’hospital per recollir les dades de satisfacció i espera dels usuaris i usuàries.

Fa un parell de setmanes, des de la UGT de Catalunya vam denunciar que un dels casos més greus de llista d’espera a l’hospital és el servei de Rehabilitació. Al nostre sindicat li consta que més de 1.000 persones esperen a ser ateses per fisioterapeutes i cada dia 75 nous pacients entren a la llista. Des de Gerència s’havien negat reiteradament a invertir més pressupost ni contractar més professionals i, com que molts d’aquests pacients ja han estat intervinguts quirúrgicament, no es comptabilitzen com a usuaris en llista d’espera, tot i que la seva cura no finalitza amb l’operació, sinó amb la rehabilitació.

Tanmateix, arran de la denúncia de la nostra delegada, la setmana passada Gerència va iniciar els tràmits per contractar dos fisioterapeutes més i començar a descarregar la llista d’espera. Amb les retallades dels darrers anys, les places de 9 professionals s’han amortitzat, i actualment hi ha una plantilla d’uns 40 fisioterapeutes per a l’Hospital de la Vall d’Hebron i el Parc Sanitari Pere Virgili. Des de la UGT de Catalunya esperem que aquest sigui un primer pas per poder donar cobertura a tots els pacients.

 

Comments are closed.