Visteon anuncia una reestructuració de plantilla l’any vinent per la pèrdua dels darrers models de Nissan

visteonEl grup nordamericà, amb centres de treball a Igualada i dins la factoria de Nissan, es dedica a la fabricació de components de plàstic per a interiors d’automòbils

Les seccions sindicals de la UGT a Visteon i representants de FITAG – UGT de Catalunya es van reunir la setmana passada amb la direcció de l’empresa per conèixer quin és el futur de les plantes catalanes (situades a Igualada i dins de la fàbrica de Nissan a la Zona Franca de Barcelona), en un moment de gran incertesa a curt i mitjà termini.

Visteon es dedica a la fabricació de components interiors de plàstic injectat per al sector de l’automoció i al muntatge a la pròpia cadena de Nissan, i dóna feina a uns 400 treballadors i treballadores entre les dues plantes.

La direcció de Visteon ha traslladat al nostre sindicat que, amb la previsió actual, té intenció de realitzar un reajustament de plantilla durant el segon i el tercer trimestre de l’any 2014, adduint com a causa la pèrdua dels darrers projectes per a nous models de Nissan.

El cop més important ha estat la pèrdua del nou model que produirà la planta barcelonina, el H60, que s’ha adjudicat a Calsonic Kansei, propietat de la pròpia Nissan. A la reunió, la direcció de Visteon ha explicat que està treballant per esdevenir el segon proveïdor de peces de plàstic per al H60, però això tampoc compensaria la baixada de demanda. D’altra banda, també pugna per l’adjudicació d’un nou model de Seat que la fàbrica de Martorell començaria a produir a partir del tercer trimestre del 2015.

Des de la UGT de Catalunya hem ofert col•laboració a la direcció de les plantes catalanes de Visteon per intentar mediar davant de l’Administració o de Nissan i afavorir l’adjudicació de nous projectes, sempre i quan existeixi informació i transparència per part de l’empresa. Si no fos així, utilitzarem els mitjans que siguin necessaris per conèixer i garantir el futur de la plantilla.

Comments are closed.