Zeta Espacial continua amb l’assetjament a la plantilla i sanciona a 4 treballadors

peta-zetasA més, l’empresa cobreix els llocs de feina dels vaguistes amb empleats d’ETT

L’empresa Zeta Espacial continua sancionant a treballadors i treballadores. Aquest cop la sanció ha estat de suspensió de sou i feina 10 dies sota l’excusa d’invalidació d’un document. Els treballadors van deixar constància de què els formadors no estaven qualificats ni la formació era idònia i per aquest motiu l’empresa expressa la inutilitat d’aquests formularis i els sanciona. La direcció ja va imposar múltiplessancions als treballadors: ha sancionat fins i tot a un delegat per mastegar xicletquan es dirigia a la sortida de la planta un cop finalitzada la seva jornada laboral.

A més, el comitè ha tornat a presentar diverses denúncies davant la Inspecció de treball, aquest cop perquè l’empresa cobria els llocs de treball dels vaguistes amb empleats contractats per una ETT. Davant de la denúncia, l’empresa ha presentat tota la documentació que Inspecció li demanava i ara, el comitè es troba a l’espera de l’anunci de la propera reunió.

Cal recordar que Zeta Espacial es troba a Rubí (Vallès Occidental) es dedica a la fabricació del caramel Peta Zetas, i va iniciar, el dia 23 de febrer, una vaga de caràcter indefinit (cada dia entre les 9 i les 11 hores) que continua endavant amb un seguiment del 50% de la plantilla. La plantilla fixa de Zeta Espacial està formada per una trentena de treballadors i treballadores.

La vaga es va convocar pel constant assetjament de la direcció, per la manca de mesures de seguretat i prevenció de riscos, per les sancions, per la situació dels salaris de la plantilla, pel tractament per part de la direcció als treballadors, etc.

Comments are closed.