logo_ugt
Rbla. del Raval 29-35, 08001 - Barcelona
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

AMIC-UGT de Catalunya denuncia que la falta de cites prèvies d’estrangeria deixa indefensos milers de treballadores i treballadors estrangers

En el marc de la celebració avui del Dia Internacional del Migrant, l’AMIC-UGT de Catalunya exigeix a l’administració una actuació urgent davant del col·lapse per aconseguir cita prèvia per a la renovació de les autoritzacions de residència i treball de treballadores i treballadors estrangers.

La dificultat d’obtenir aquestes cites d’estrangeria pot comportar que treballadors pendents de la renovació de la seva autorització de residència i treball no puguin renovar contractes temporals o fer la conversió de contractes temporals a indefinits. I més greu encara, pot comportar el risc de l’extinció de la seva relació laboral.

La falta de cites prèvies és un problema que des de fa uns anys diverses organitzacions i institucions venim denunciant. Creiem que l’administració ha de garantir el dret dels ciutadans i ciutadanes a demanar i obtenir en temps i forma una cita per a la realització dels seus tràmits, que sens dubta són imprescindibles perquè a una persona estrangera que viu i treballa a Catalunya pugui viure amb dignitat i sense por. Una democràcia que no garanteix la igualtat d’oportunitats entre els ciutadans, hagin nascut on hagin nascut, és una democràcia que es degrada.

En el marc del Dia Internacional del Migrant (18D), des de l’AMIC-UGT de Catalunya reivindiquem el reconeixement de la diversitat, les aportacions que fan a aquesta societat, drets laborals, socials i polítics amb la finalitat d’aconseguir una societat més justa, inclusiva i pròspera.

Entrades relacionades